Pántlika néptánc együttes
Pántlikások sikere a Baranyai Szólótáncfesztiválon

 
Pántlikások évzárója Csehiben

Pántlikások évadzárása

A Pántlika néptánc együttes évadzáró műsorát a Trófea Vadgasztronómiai Fesztiválon mutatta be. Valamennyi táncos nagy izgalommal készült a bemutatóra, amelyen a közönség a csoportok elmúlt évben tanult táncait látta. Az óvodás csoport gyerekjátékokat, játékfűzéseket, az aprók bukovinai játékokat és táncokat, a Rügyecske és a Csillaghír csoport felcsíki táncokat, a Rozmaring a Csillaghír csoporttal bátai üveges táncot mutatott be. Az előadást a nézők tapsa kísérte végig a fellépők legnagyobb örömére.

A rendezvény után néhány héttel az együttes tagjai Csehi pusztán, a Varga vendégházban találkoztak újra, ahova családostól érkeztek. A nap folyamán többféle lehetőség kínálkozott az időtöltésre.

Az 5-6 km-es gyalogtúra során - melyet a legkisebbek is hősiesen végig gyalogoltak a 28 °C fokos melegben - dám vadakat, kecskéket, birkákat, mangalica disznókat is szemügyre lehetett venni. Természetesen a közös játék, a táncház sem hiányzott a programból.

Az ebéd és a vacsora a szülők közös munkájának eredménye volt. Anyukák és apukák serénykedtek a konyhában. Elfogyott több tíz kg hal, több kg krumpli, kolbász és több száz palacsinta.

A jó hangulatú családi nap sikeres évadot zárt, az elért két arany minősítés, két különdíj, évfordulós gálaműsor mellett egy óvodás csoporttal bővült tavaly az együttes.

 

A családi napon készült fotók itt megtekinthetők.

 
Bemutatkozás

Néptáncoktatás 2003 őszétől folyik a tamási Városi Művelődési Központban Pántlika néptánc együttes elnevezés alatt. Az együttesben jelenleg öt csoport működik. Az öt csoport öt korosztály.

A Pántlika néptánc együttes célja a népi kultúra erősítése, ezen belül a néptánc hagyományainak megőrzése, értékeinek ápolása és megújítása.

Az együttes csoportjai a magyar népi kultúrában megtalálható gyermekjátékok megismerésével és megtanulásával, a Kárpát-medencében fellelhető táncok alapjainak elsajátításával foglalkoznak. Ezek az ismeretek alapul szolgálnak a különböző táncdialektusok megismeréséhez, koreográfiák elkészítéséhez, és azok színpadi megjelenítéséhez.

 

Elért eredmények:

III. Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő Fesztiválja Alap - arany minősítés (2011.)

I. Baranyai Szólótánc Fesztivál Pécs – Simon Alexandra és Papp Dániel különdíj (2012)

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek V. Minősítő Fesztiválja Pusztavám – arany minősítés (2013)

 

Tolna Megyei Amatőr Néptánc Együttesek I. Szakmai Fesztiválja Kakasd – arany minősítés (2013)

 

Csoportok:

Óvodás csoport 5-6 évesek

Aprók csoportja: 7-10 évesek

Rügyecske csoport: 11-14 évesek

Csillaghír csoport: 15-20 évesek

Rozmaring csoport: felnőttek (asszonyok)

 

Foglalkozások:

Óvodások csoportja: kedd 16.15-17.00

Aprók csoportja: kedd 17.00-18.00

Rügyecske csoport: szerda: 16.15-18.15

Rozmaring csoport: szerda 18.15-19.15

Csillaghír csoport: szombat 9.00-12.00

 

Oktatók:

Kissné Kecskeméti Eszter, Bősze Zoltán

alt

 

 
Csillaghír csoport próbája 2014. február 15.

A Csillaghír csoport próbáján készült fényképek.

alt

További képek megtekinthetők itt.

 


Keresés